loading

NYHETER

30
Sep

CeSam Blekinge E-Dag 2016 – It’s a Wrap

Tack alla som deltog under vår dag i Ronneby för bra frågor och engagemang.

Speciellt stort tack till våra fantastiska talare som spred inspiration och ny kunskap inom digitaliseringen och den digitala infrastrukturen, så tack Anna Pegelow, Per Mosseby, Ellinore Svan, Börje Green, Birgitta Jonasson och Rikard Svensson.

Presentationerna kommer att finnas tillgängliga här på vår hemsida

Har ni bra bilder ifrån dagen så får ni gärna maila mig dom så lägger jag upp dem alternativt #edagen2016blekinge

03
Jun

28 september E-Dagen 2016 – Save the Date!

save_the_date

Digital Samverkan och Vägen till 100% Bredband – Teman för e-dagen 2016

Välkomna till en högaktuell dag kring Digital Samverkan och vägen till 100% bredband!

Inbjudna är Sveriges Kommuner och Landsting och två spännande Regioner som har två olika lösningar för att nå bredbandsmålet. Det kommer att bjudas på inspiration och konkreta exempel på digitala tjänster och hur man lyckats samverka kring bredbandsutbyggnaden för att minimera det digitala utanförskapet.

Detta kommer att vara en viktig dag med intressanta och inspirerande möten och insikter!

I början av juni öppnar vi för anmälningar men, boka redan nu in

den 28 september i din kalender!

04
Maj

Följ oss på FaceBook!

1437000604121

 

Nu när ni har tagit del av vår fina hemsida och fått en bild av våra mål och insatsområden så kan ni hitta det senaste på vår Facebooksida!

https://www.facebook.com/regionaldigitalagendablekinge/

Välkomna!

22
Dec

Tack för allt ert fantastiska arbete under 2015!

Tack till er som gör den digitala agendan möjlig!

Vi Önskar er alla en härlig ledighet fylld med värme, avkoppling och många goda skratt.

Nedan länk är en julhälsning ifrån NetPort Science Park

LÄNK

julhaelsning

09
Dec

Informationssäkerhet i fokus på SKLs utbildningsdag

Informationssäkerhet i fokus på SKLs utbildningsdag

Blekinge ska bli bäst på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter – det är en uttryckt ambition i Blekinges regionala digitala agenda. En framgångsfaktor är hur vi i det digitala samhället kan dela information mellan systemgränser och organisationsgränser på ett informationssäkert sätt.

Under en heldag tillsammans med Jeanna Thorslund ifrån Sveriges Kommuner och Landsting samt beslutsfattare ifrån Blekinges kommuner och landsting anordnades en utbildningsdag med fokus på informationssäkerhet av CeSam Blekinge

 

Presentation

 

2015-12-04 09.37.28

06
Maj

Insatsen eLabb blir verklighet

Under hösten 2015 kommer en av CeSam Blekinges insatser att bli verklighet – eLabb byter namn till Digilabb och ska upprättas på Stenbacka bibliotek i Asarum.

Under arbetet med att ta fram den Regionala Digitala Agendan (ReDA) uppkom idén om att i Blekinge ska finnas eLabb som fungerar som digitala kunskapscentrum. ReDA-arbetet resulterade i att Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg under 2014 tog fram en förstudie i hur ett eLabb skulle kunna verka, organiseras och finansieras.
Karlshamns bibliotek har därefter fortsatt arbetet och kan i maj 2015 meddela att man fått ansökan om medel beviljat från Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg om 100.000 kr.

Lisa Elmers, bibliotekarie på Stenbacka bibliotek, berättar för Sydöstran, 4 maj 2015, att en viktig del i arbetet är att deltagarna ska lära av varandra och att man ska skapa en plats för lustfyllt lärande. Under sommaren kommer en projektledare att anställas för att starta upp verksamheten som i framtiden ska bli permanent.

CeSam Blekinge önskar stort lycka till och ger tummen upp till alla inblandade parter som förverkligat denna insats!

portletResources 2

Stenbacka bibliotek. Foto: Mikael Rönndahl

20
Jan

Genomförd förstudie av eLabb

I går, måndagen den 19 februari, presenterade Sofie Andersson resultatet från förstudien hon genomfört på uppdrag av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg. En förstudie i hur  ett eLabb kan verka, organisera och finansieras i Blekinge.

(mer…)

15
Dec

Blekinge långt fram i arbetet med regional digital agenda

Blekinge ligger långt fram i arbetet med den regionala digitala agendan. Det visar en rapport från Digitaliseringskommissionen. Rapporten visar att det går väldigt olika snabbt med arbetet i olika regioner. En region där det går särskilt bra är Blekinge.

(mer…)

05
Nov

Följ oss live, Regional Digital eDag

Tillsammans skapar vi ett attraktivt eSamhälle i Blekinge och blir bäst i Sverige på att nyttja digitaliseringens möjligheter, det är målet till 2020. I dag presenterar vi hur långt vi har kommit. Följ oss live om du har svårt att vara med på plats.

Dagens agenda

1000 – 1020  Nuläge Regional Digital Agenda i Blekinge  

10201200   4 st regionala digitala guldkorn
(mer…)

27
Okt

Regional Digital eDag

 

Tillsammans skapar vi ett attraktivt eSamhälle i Blekinge och blir bäst i Sverige på att nyttja digitaliseringens möjligheter.

Samverkan är en viktig ledstjärna i arbetet med Blekinges regionala digitala agenda och målet med att skapa ett attraktivt eSamhälle i Blekinge. Det handlar om att flera aktörer ska kunna bidra och påverka det digitaliseringsarbete som sker.

Vi vill dela med oss av vad som hänt sen sist genom att bjuda in till en Regional Digital eDag den 5 november.  Blekinges regionala digitala agenda blev antagen i mars 2014 och handlingsplanen är klar. Nu stundar genomförandet av 7 insatsområden och 26 insatser.

NetPort Science Park bjuder in dig till en halvdag med intressanta presentationer och interaktiva sessioner.

Välkommen!

Regional digital eDag, 5/11

0900-1000 Drop in fika
1000-1030 Nuläge och genomförandeplan av Regional Digital Agenda i Blekinge
1030-1100 Regionalt digitalt guldkorn nr 1 – SKOLA
1100-1130 Regionalt digitalt guldkorn nr 2 – DIGITALT INNANFÖRSKAP
1130-1200 Regionalt digitalt guldkorn nr 3 – eHÄLSA
1200-1215 Vad händer nu? Vad är nästa steg?
1215-1300 Gemensam lunch

Anmäl dig här

Kan du inte komma, avboka dig här . I annat fall blir vi tvungna att ta ut en avgift på 300 kr.


”Det är med stor glädje jag tagit del av nyheten att ni antagit en regional digital agenda den 12 mars 2014. Er regionala digitala agenda är ett bevis på god samverkan och gemensamma målsättningar, vilket är en förutsättning för att på bästa sätt tillgodogöra sig digitaliseringens möjligheter. Jag önskar er varmt lycka till i det fortsatta arbetet och ser fram emot att fortsätta följa utvecklingen i regionen.” /Anna-Karin Hatt, IT-minister
Läs mer om Regional Digital Agenda här www.cesamblekinge.se

Kultur
ITS
Datum:      5 november 2014
Tid:            09:00-13:00 inklusive lunch
Plats:         NetPort Science Park
Pris:           Deltagandet är kostnadsfritt
Anmäl dig här.

Kontakta oss gärna!NetPort Science ParkBiblioteksgatan 4, 374 35 KarlshamnTel: 0709 – 503 530E-post: cissi.dahl@netport.se
CeSam Blekinge ansvarar för genomförandet av Blekinges regionala digitala agenda. Målet är att bli bäst i Sverige på att nyttja digitaliseringens möjligheter och att skapa ett attraktivt eSamhälle.
         

Nästa sida »
Copyright ©: Happiend Reklambyrå